вівторок, 16 жовтня 2007 11:30

П"яний генерал приїхав у селище "постріляти неросійських": один убитий

У Російській армії за вбивство людини арештовано високопоставленого генерала. Ця подія не розголошувалася, проте газета "Московский комсомолец" з посиланням на джерела в МВС пише про подробиці злочину.

За даними видання, арештований - генерал-майор  Ширшов Сергій Васильович. 26 вересня 2007 року він приїхав в селище Жовтневе Устьянського району Архангельської області. Вже наступного дня із зарядженим пістолетом в руках він фактично тероризував селище, а потім застрелив одного з місцевих жителів.

Газета відзначає, що скандал намагаються зам"яти. Відомо, що спочатку Ширшову ставилися "тяжкі" статті КК: 212 (масові безлади) і 105 (вбивство). А зараз їх перекваліфікували на більш легкі: ст. 213 (хуліганство) і ст. 109 (вбивство з необережності).

За розповідями місцевих жителів, генерал був п"яний і прийняв місцевих жителів за бойовиків. Раніше він служив на Північному Кавказі. "Випив лишку, і почали йому усюди бойовики ввижатися: видно, довго в "гарячих місцях" служив, від війни дах  і поїхав. Став пістолетом розмахувати і одного мужика убив. Тепер ніби в лісах ховається. Народ боїться: лютий, говорять, генерал, мстити стане, якщо хто що про нього владі скаже", - розповіла одна з місцевих стареньких кореспондентові газети.

Також вдалося дізнатися, що генерал приїхав у селище "постріляти неросійських". Убитий Сергій Каратаєв, можливо, здався вбивці "неросійським", оскільки його батько був німцем.

Мати убитого Сергія повідомила, що її синові виповнилося б у грудні 43 року. Він був одружений і має двох  дітей, 16 і 20 років.

Газета відзначає, що генерал-майор Ширшов - начальник ФДУП "Управління будівництва N4 при Спецбуді Росії". Заслужений будівельник РФ. Почесний будівельник. Почесний радист РФ. Ветеран Спецбуду Росії. Нагороджений орденом  "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня, 12 медалями.

Зараз ви читаєте новину «П"яний генерал приїхав у селище "постріляти неросійських": один убитий ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути