субота, 26 березня 2022 14:37

Путіну потрібен не Чернігів, а вся Україна і Європа - Атрошенко про складну ситуацію у місті

Путіну потрібен не Чернігів, а вся Україна і Європа - Атрошенко про складну ситуацію у місті
Мер міста запевнив, що Чернігів не збирається здаватися. Він вистояв перед фашистами, і вистоїть перед рашистамиФото: прінт-скрін відео

Чернігів зараз перебуває в оперативному оточенні. Ворог знищив єдиний міст, що з'єднував з південним напрямком. Немає можливості завести гуманітарку, медикаменти, вивезти з міста хворих чи поранених.

Ситуація залишається складною, заявив на брифінгу міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, передає Gazeta.ua.

Мер міста запевнив, що Чернігів не збирається здаватися. Він вистояв перед фашистами, і вистоїть перед рашистами.

"В місті немає сталої електроенергії. Воду доставляємо. Доставку налагоджуємо. Мужні волонтери працюють і знаходять можливості навіть при обстрілах доставляти до людей, що цього потребують цього, медикаментів і всього найважливішого... Пішохідний міст знаходиться під перехресними обстрілами. Він пошкоджений. Може впасти. Перевозити грузи неможливо. Є величезні ризики пересуватися там будь-якій істоті. Шукаємо інші шляхи. На разі питання часткової евакуації вирішується. 44 тяжко поранених потребують такої евакуації. Про масову евакуацію не йдеться", - сказав Атрошенко.

Росіяни ведуть свідомий обстріл мирних мешканців з усіх видів зброї, в тому числі авіації. Ведеться збір доказів свідомого злочину Росії. Є свідчення льотчика Красноярцева, спійманого на Чернігівщині, що він не знав, коди кидав бомби. Це брехня, стверджує мер. Був ясний день. Він прекрасно знав, куди кидає бомби. Так само арилеристи.

Щоlо ступеня пошкодження інфраструктури міста, то Владислав Атрошенко сказав, що ситуація складна.

"Нам зараз вже легше обліковувати будинки, яким не завдано шкоди. Наше місто розбомблене все. Вбито більше 200 мирних мешканців. Це те, що відомо мені. Я хочу донести до всього світу, що ніякої війни збройних сил Росії з військовими об'єктами не ведеться. Це війна проти мирних людей. Ми переможемо. Але ми надзвичайно високу ціну людської крові платимо за цю перемогу. Путін почав війну не щоб захопити Чернігів. Йому потрібна вся Україна, і він піде далі в Європу", - звернувся посадовець.

У місті лишилося зараз 120-130 тис. мешканців із майже 290 тисяч. Зруйновані лікарні. Дітей із онкозахворюваннями, із потребами в гемодіалізом та інших потребуючих вивезено. Психоневрологічний диспансер у області, на жаль, евакуювати не вдалося. Ще не вивезли геріартиричний будинок. В місті лишається велика кількість людей похолого віку. Є люди з обмеженими можливостями, яких покинули їхні діти. Ці люди знаходяться в лікарнях на піклуванні медичного персоналу. Це дуже ускладнює їхню мобільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "День буде непростий" - окупанти і далі гатять по Чернігову

"Кожен з учасників понесе своє покарання. Україна, на жаль, заплатить кров'ю людей за 30-літнє розкрадання України. На жаль, ми не спромоглися побудувати таку державу, яка за 10 хвилин могла б дати відсіч. Але в кінці кінців Путін знищить саму Росію Ми переконані в тому, що ми переможимо і вистоїмо попри жертви і втрати. Ми обов'язково переможемо. Нам для цього потрібен час і зброя. Росія на сьогоднішній день відкотилася на 15 років. Це тільки початок. Її як такої може не бути", - звернувся мер Чернігова до світової спільноти і українців.

Майже 200 мирних мешканців загинули в Чернігові внаслідок обстрілів російськими загарбниками. Про це керівник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус розповів в інтерв'ю LIGA.net. "Чернігів знаходиться під постійними обстрілами. Гинуть люди. Якщо два-три дні тому я казав про "чернігівську сотню", то зараз я впевнено можу казати, що ми підходимо до 200 загиблих мирних мешканців у Чернігові", - повідомив він.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Путіну потрібен не Чернігів, а вся Україна і Європа - Атрошенко про складну ситуацію у місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути