четвер, 22 листопада 2007 12:45

Путіна висунули на Нобелівську премію миру

Міжнародний центр досліджень альтернативної енергії, що базується у швейцарському Цюріху, висунув президента Росії Володимира Путіна на Нобелівську премію миру. На думку швейцарських учених, глава російської держави заслужив цю честь своїм "дуже далекоглядним планом знайти ефективну форму альтернативної енергії на основі нанотехнології".

Як сказано в комюніке наукового центру, цей план дасть змогу запобігти війнам за нафту. "Ідея президента Володимира Путіна створити російську корпорацію нанотехнологій, асигнування на яку порівнянні з усіма асигнуваннями РФ на науку, показують, з одного боку, наскільки серйозна відсутність ефективних форм альтернативної енергії, а з іншого - керівну роль і далекоглядність президента Росії. Його зусилля, спрямовані на знаходження ефективної заміни нафті, служать всьому людству і є внеском у розбудову загального миру", - повідомляється в комюніке.

Про необхідність створення держкорпорації з нанотехнологій Володимир Путін заявив у своєму посланні Федеральним зборам 2006 року. Закон "Про Російську корпорацію нанотехнологій", внесений до Держдуми фракцією "Єдина Росія", був прийнятий у вересні 2006 року. Загальний обсяг фінансування нанотехнологічних досліджень в Росії повинен скласти близько 180 мільярдів рублів.

Лауреатом Нобелівської премії миру за 2007 рік став колишній віце-президент США Альберт Гор за боротьбу з глобальним потеплінням. З росіян Нобелівської премії миру удостоювалися тільки колишній президент СРСР Михайло Горбачов і правозахисник Андрій Сахаров, повідомляє "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Путіна висунули на Нобелівську премію миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути