Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2007 17:35

Путіна порівняли із задиракою-моряком Попаєм

Провідні американські конгресмени виступили з жорстокою - на межі образ - критикою президента Росії. Їх слова прозвучали напередодні візиту до Вашингтона російських парламентаріїв і зустрічі президентів США і Росії на ранчо Бушів в штаті Мен.

Голова комітету з міжнародних відносин палати представників конгресу США Том Лантос дав в понеділок інтерв"ю Reuters, сенс якого зводився до необхідності продемонструвати, що США не підуть на поступки. Додатково конгресмен порівняв Путіна з американським мультяшним задиракою-моряком Попаєм і назвав вислови російського президента "неймовірно тупими".

Конгресмен мав на увазі загрозу про перенацілювання ядерної зброї Росії на Європу і раніший натяк на схожість політики республіканської адміністрації з діями Третього рейху.

За словами Лантоса, російські керівники "їдять шпинат нафтових прибутків, в Кремль течуть мільярди, і з кожним мільярдом м"язи Путіна випинаються все могутніше".

В ході інтерв"ю Лантос також вперше пояснив, чому він заморозив ініційований ним же процес відміни відносно Росії поправки Джексона - Веніка: "Путін, його яструбині заяви підривають мої зусилля по відміні поправки Джексона - Веніка".

Не дивлячись на жорсткість висловів Лантоса, очевидно, що на Капітолійському пагорбі в четвер відбудеться серйозний діалог.

Можна також упевнено стверджувати, що переговори у Вашингтоні будуть нерезультативними. Очевидно, що російські парламентарії їдуть просувати ідею про азербайджанську РЛС як заміні баз США в Польщі і Чехії. Проте, як днями чітко дав зрозуміти глава Пентагону Роберт Гейтс, США розглядають можливість сумісного використання РЛС в Азербайджані виключно як доповнення до об"єктів в Чехії і Польщі.

Що стосується Лантоса, він добре відомий своїм критичним відношенням до сучасної російської влади і різкими висловами. Цього місяця він допустив також грубі вислови на адресу німецького екс-канцлера Герхарда Шредера і французького екс-президента Жака Ширака. Першого конгресмен назвав "політичною проституткою, яка одержує тепер чеки від Путіна". Ширак, на його думку, недостатньо цінує внесок США в звільнення Франції від нацистів. Лантос порадив Шираку "відправитися на узбережжя Нормандії і подивитися на мармурові хрести і зірки Давида, встановлені на згадку про американців, загиблих за свободу Франції", повідомляє Газета.Ru.


Зараз ви читаєте новину «Путіна порівняли із задиракою-моряком Попаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути