пʼятниця, 14 серпня 2009 18:18

Путіна назвали натхненником і ідеологом агресії

Путіна назвали натхненником і ідеологом агресії
Росія як і раніше намагається завдати удару по міжнародному іміджу Грузії, щоб таким чином виправдати власні агресивні дії, здійснені минулого року, йдеться в опублікованій заяві МЗС Грузії.

"12 серпня 2009 року, в роковини укладення угоди про припинення вогню, було опубліковано цинічне інтерв"ю натхненника і ідеолога агресії, здійсненої проти Грузії в 2008 році, Володимира Путіна", - сказано в заяві. Крім того, МЗС Грузії обурило, що Путін "не соромиться явного обману, заявляючи, що світова спільнота визнала Грузію агресором". Але насправді усе навпаки, вважають у відомстві.

"Путін не приховує дійсних цілей, які ставила перед собою Росія, окупував невід"ємні частини Грузії", - йдеться в документі. При цьому в грузинському МЗС підкреслюють, що йдеться про "тотальну мілітаризації та перетворення окупованих територій Грузії в російські військові бази". Крім того, "на окупованих територіях Росія методично здійснює політику знищення слідів проживання грузин, більш того, і зараз продовжує третю хвилю етнічної чистки", цитують заяву "Новости-Грузия".

В середу в Сухумі відбулася зустріч російського прем"єра Володимира Путіна з президентом Абхазії Сергієм Багапшем. Москва пообіцяла виділити республіці 20 млрд рублів на поліпшення інфраструктури і зміцнення кордонів. Відзначимо, це на 10 млрд більше, ніж виплачено на даний момент Південній Осетії.

У свою чергу, віце-спікер грузинського парламенту Паата Давітая заявив, що "виділена сума в Абхазії загубиться так само, як і Цхінвалі, це факт". Минулої середи МЗС Грузії розповсюдив заяву, в якій йшлося, що візит Путіна став "черговою провокацією, виконаною в традиціях радянських секретних служб". У грузинському зовнішньополітичному відомстві вважають, що Росія таким чином не дотримує загальновизнані норми і принципи міжнародного права.

Зараз ви читаєте новину «Путіна назвали натхненником і ідеологом агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути