пʼятниця, 12 жовтня 2007 11:05

Путін зустрічається з Райс і Гейтсом

Володимир Путін зустрічається з учасниками російсько-американських консультацій з проблематики стратегічної безпеки. Сьогодні починаються консультації у форматі "2+2" за участю голів зовнішньополітичних відомств Сергія Лаврова і Кондолізи Райс і міністрів оборони Анатолія Сердюкова і Роберта Гейтса.

Головним спірним питанням у сфері стратегічної безпеки для Росії і США є плани Вашингтона з розміщення елементів національної ПРО в Європі. США мають намір розмістити радар у Чехії та протиракети в Польщі, мотивуючи це загрозою з боку Ірану. Москва вважає аргументи США непереконливими і розцінює розміщення елементів протиракетної оборони поблизу російського кордону як загрозу своїй національній безпеці.

Крім ПРО будуть розглянуті питання подальшого режиму скорочення стратегічних наступальних озброєнь після закінчення дії Договору СНВ-1. Як очікується, сторони також розглянуть ситуацію навколо адаптованого Договору про звичайні збройні сили в Європі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Путін зустрічається з Райс і Гейтсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути