четвер, 29 квітня 2010 13:07

Путін завалив ведмедя і пообіцяв прибрати в Арктиці (ФОТО)

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін побував на архіпелазі Земля Франца-Йосипа. Там він прийняв участь в роботі наукової експедиції, що вивчає білих ведмедів, а також пообіцяв влаштувати в Арктиці "генеральне прибирання".

Путін заявив, що після розвалу СРСР в Арктиці залишилася "смітник" і відзначив, що утилізація відходів, що зберігаються в Арктиці, повинна бути проведена найближчим часом. Прем'єр також пообіцяв співпрацювати з іншими державами з питань захисту арктичної природи.

У 1995-2005 році на архіпелазі працювала геологорозвідувальна експедиція, яка встановила, що на Землі Франца-Йосипа кинуті бочки з кількома десятками тонн нафтопродуктів, а також велика кількість металобрухту, вугілля та техніки. У бухті Північна, яка служила причалом для судів, засмічені більше 100 гектарів.

У ході поїздки Путін також виміряв, зважив і забезпечив супутниковим нашийником стеження 231-кілограмового білого ведмедя. Прем'єр-міністру розповіли про програму вивчення цього виду хижаків, в результаті якої повинні бути вироблені рекомендації щодо збереження та відновлення популяції білого ведмедя.

За словами заступника директора державного природного заповідника "Острів Врангеля" Микити Овсяннікова, в останні роки в умовах танення льодів і скорочення кормової бази білі ведмеді переселяються на сушу, де стають легкою здобиччю браконьєрів.

Для Путіна це вже не перша "експедиція" з ученими Інституту проблем екології та еволюції. Так, у вересні 2008 року на Далекому Сході схожий датчик він одягав на Амурську тигрицю.

Lenta.ru, NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Путін завалив ведмедя і пообіцяв прибрати в Арктиці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути