Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 16:50

Путін зайнявся податками і продовольством

Головною темою першого засідання президії уряду РФ під головуванням Володимира Путіна, що відбулося 26 травня, стали податки. Приділили увагу і соціальній сфері, але на других ролях, а прем"єр заявив, що вже на цьому тижні буде внесений до Думи проект закону про зниження податкового тягаря для громадян, які виховують дітей.

Також Путін дав розпорядження пропрацювати питання, щоб малому бізнесу не довелося здавати звітність чотири рази на рік: одного разу, на його думку, достатньо.

Також російський прем"єр-міністр РФ доручив в цілях формування системи оперативного реагування на зміни цін на найважливіші види сільгосппродукції вести їх постійний моніторинг.

Відповідальність за виконання доручення покладена на Мінсільгосп, Мінекономрозвитку, Мінпромторг, Федеральну службу з тарифів і Федеральну антимонопольну службу.

Тим же відомствам доручено вжити заходів з удосконалення діючих механізмів реагування на коливання цін, маючи на увазі, що вони повинні носити ринковий характер і негайно застосовуватися при зміні ціновій ситуації на ринку.

Також прем"єр доручив їм підготувати пропозиції з розширення державних закупівельних і товарних інтервенцій, заставних операцій, включаючи їх застосування на ринку молочної і м"ясної продукції.

Початок президентства Дмитра Медведєва співпав в РФ з черговим стрибком цін на продовольство, від якого найбільше страждають найбільш незабезпечені верстви населення.

До нового подорожчання продуктів харчування загрожує також призвести реалізація заходів, озвучених урядом: МЕРТ пропонував нову програму протидії інфляції замість неефективного "заморожування", а екс-прем"єр Зубков хотів обмежити імпорт м"яса, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Путін зайнявся податками і продовольством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути