середа, 01 серпня 2007 08:49

Путін дозволив "Газпрому" і "Роснафті" озброїтися

Володимир Путін підписав закон "Про внесення змін до федерального закону "Про постачання продукції для федеральних державних потреб" і статтю 12 федерального закону "Про зброю". Про це повідомляє прес-служба російського президента. Закон був прийнятий Держдумою 4 липня і схвалений Радою федерації 11 липня.

Закон дозволяє стратегічним підприємствам, стратегічним акціонерним товариствам та їх дочірнім товариствам, що здійснюють експлуатацію магістральних нафтопроводів і що є їх власниками, і організації-власнику Єдиної системи газопостачання після отримання відповідної ліцензії в органах внутрішніх справ купувати цивільну і службову зброю, а також спецзасоби для забезпечення охорони продукції, що поставляється за держконтрактом, об"єктів, призначених для видобутку, переробки, транспортування і зберігання такої продукції, та іншого необхідного для виконання держконтрактів майна.

Перелік посад працівників стратегічних організацій, які мають право на зберігання, носіння і застосування цивільної і службової зброї, перелік дочірніх товариств стратегічних підприємств і стратегічних акціонерних товариств, працівники яких наділяються таким правом, а також види, типи, моделі і кількість даної зброї встановлюються урядом Росії. Дані працівники застосовують цивільну і службову зброю і спеціальні засоби у порядку, встановленому законом "Про відомчу охорону".

Раніше заступник голови  комітету ради федерації з оборони і безпеки Євгеній Серебреников підкреслював, що йдеться тільки про службову і цивільну зброю і лише про дві організації - "Роснафта" і "Газпромі", повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Путін дозволив "Газпрому" і "Роснафті" озброїтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути