Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 14:54

Путін порівняв фінансову кризу з природним лихом

Світова фінансова криза за своїми масштабами схожа з природним лихом, причому запобігти їй в рамках діючої світової фінансової системи було неможливо. З такою заявою виступив прем"єр-міністр Росії та голова "Єдиної Росії" Володимир Путін, відкриваючи X з"їзд партії. Трансляція зі з"їзду ведеться в прямому ефірі телеканалом "Вести".

За словами Путіна, глобальна криза перевірить на міцність всі країни, зокрема й Росію. "Криза, що почалася як фінансова, на наших очах перетворився на економічну", - зазначив прем"єр-міністр.

Путін також заявив, що в ситуації, що склалася, уряд намагатиметься не допустити різкої зміни курсу рубля і стрибка інфляції. "Для цього буде використаний весь арсенал наявних засобів", - підкреслив прем"єр-міністр.

У своїй промові Путін звернув увагу і на запаси міжнародних резервів країни, які в умовах падіння цін на нафту допоможуть впоратися зі зниженням доходів бюджету.

За два місяці кризи міжнародні резерви країни скоротилися більш ніж на 100 мільярдів доларів і складають близько 475 мільярдів доларів. Зниження резервів відбулося, в основному, через утримання Центробанком високого курсу рубля.

Очікується, що на з"їзді "Єдиної Росії" будуть схвалено декілька ініціатив, зокрема й зміна назви партії. Очікується, що з повної назви зникне слово "всеросійська". Крім того, буде оновлена генрада партії.

Зараз ви читаєте новину «Путін порівняв фінансову кризу з природним лихом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути