четвер, 29 травня 2008 13:58

Путін пообіцяв вченим 600 мільярдів

На федеральні цільові програми на розвиток нано- і біотехнології, ядерної енергетики, на дослідження в авіакосмічній і ряду інших областей на 2008-2010 роки виділено близько 600 мільярдів рублів. Про це, як повідомляє РІА Новости, заявив в четвер прем"єр-міністр РФ Володимир Путін, виступаючи на зборах Російської Академії наук.

Витрати федерального бюджету на науку в цивільних областях в 2008 році, за словами Путіна, складуть близько 125 мільярдів рублів, а з урахуванням позабюджетних джерел - близько 200 мільярдів рублів. Путін також додав, що бюджет РАН виріс з більш ніж 37 мільярдів рублів минулого року до приблизно 45 мільярдів в 2008, а до 2010 року асигнування на потреби РАН перевищать 60 мільярдів рублів. За словами прем"єра, середня зарплата науковців РАН до кінця року складе 30 тисяч рублів.

Як нагадав Путін, в півтора рази збільшиться об"єм витрат, які по новому Податковому положенню можна буде списувати на собівартість при веденні науково-дослідних робіт по пріоритетних напрямах, навіть якщо дослідження дали негативний результат. Крім того, як заявив прем"єр-міністр РФ, уряд найближчим часом розгляне нову федеральну цільову програму "Наукові і науково-педагогічні кадри інноваційної Росії на 2009-2013 роки".

На підготовку кадрів молодих учених, як повідомив глава уряду, передбачається виділити до 80 мільярдів рублів. Для забезпечення молодих учених житлом Путін запропонував використовувати земельні ділянки, що знаходяться в користуванні РАН. Голова уряду розраховує, що РАН допоможе в створенні мережі федеральних університетів, а їх студенти і викладачі дістануть можливість працювати на лабораторній базі кращих академічних інститутів.

29 травня загальні збори РАН затвердили результати голосування по виборах академіків і членів-кореспондентів. 30 травня відбудуться вибори президента РАН.

Зараз ви читаєте новину «Путін пообіцяв вченим 600 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути