понеділок, 05 жовтня 2009 10:37

Путін по телефону просив пробачення у Лукашенка за відключення газу

Путін по телефону просив пробачення у Лукашенка за відключення газу

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з російськими журналістами в п"ятницю виступив з безпрецедентними звинуваченнями на адресу прем"єр-міністра Росії. Він звинуватив Володимира Путіна в перешкоді військовій співпраці Росії та Білорусі, тиску на Мінськ і зриві інтеграційних процесів в Союзній державі.

На новинні стрічки це не потрапило, але в п"ятницю увечері матеріал показало білоруське телебачення. Примітно, що різкі висловлювання прозвучали напередодні робочої зустрічі Володимира Путіна з білоруським колегою Сергієм Сідорським. Прем"єри обговорять ціну на газ для Білорусі наступного року, Мінськ сподівається, що вона збережеться на нинішньому рівні.

Лукашенко оголосив, що рішення про відключення газу в 2004 році ухвалював особисто Володимир Путін. За словами Лукашенка, Путін організував "газову змову" проти Білорусі, щоб прибрати з російського ринку білоруських конкурентів. Після цього, продовжив президент Білорусі, Мінськ перекрив постачання російського газу до Європи через свою територію. За словами Лукашенка, для Москви це було настільки серйозним ударом, що через декілька днів, коли в Кремлі побачили, що більше втрачає Росія, Путін сам передзвонив йому, вибачився і попросив відкрити транзит газу: "Олександр Григорович, давай забудемо. А? Ну відкрийте там на захід".

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Путін по телефону просив пробачення у Лукашенка за відключення газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути