вівторок, 04 вересня 2007 08:29

Путін відкладає початок виборчої кампанії в Росії

Указ президента РФ про призначення виборів в Державну думу ніяк не дійде до "Російської газети", а до дати його публікації прив"язані терміни багатьох виборчих процедур. У адміністрації президента затримку пояснюють технічними причинами. Експерти ж упевнені: це робиться, щоб "Єдина Росія" встигла підготувати необхідні передвиборні документи.

Указ про призначення виборів на 2 грудня президент Путін підписав в неділю, 2 вересня. Теоретично він міг бути опублікований вже в понеділок, але цього не сталося. "У вівторок указ буде опублікований в "Російській газеті" і буде дано старт виборчої кампанії", - пообіцяв вчора голова партії "Єдина Росія" Борис Гризлов.

Але указу в "Російській газеті" не буде і сьогодні, запевнив заступник її головного редактора Тимофій Кузнецов, до кінця робочого дня 3 вересня текст документа не надійшов в редакцію: "Ми не можемо користуватися електронними джерелами і повинні чекати папір, який доставляють з фельд"єгерем".

Зазвичай публікація з"являлася вже наступного дня після указу, згадує член Центрвиборчкому Євгеній Колюшин, але нинішня затримка не суперечить закону: він відводить на публікацію п"ять днів. Відстрочення публікації зрушує за часом багато процедур, прив"язаних до цієї дати. Висунення кандидатів від партій, наприклад, повинне відбутися не пізніше ніж через 30 днів з моменту публікації, пояснює Колюшин і висловлює думку, що затримка публікації зроблена на користь "Єдиної Росії".

Якщо вірити ЗМІ, партія призначила з"їзд, який має затвердити списки кандидатів в депутати, на 2 жовтня і якби указ про призначення виборів опублікували в понеділок, то крайній термін представлення списків кандидатів в ЦВК був би 3 жовтня і часу на підготовку документів у партії б майже не залишалося, пояснив Колюшин. А зараз єдинороси отримають один або два додаткові дні.

Джерело в Кремлі підтвердило, що з технічних причин указ не був посланий в "Російську газету" вчора, але буде обов"язково переданий сьогодні і завтра, 5 вересня, указ буде опублікований. Ніякої політики немає, завіряють в Кремлі: навряд чи 1-2 додаткових дні, які отримають партії для збору документів, можуть на що-небудь серйозно вплинути, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Путін відкладає початок виборчої кампанії в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути