понеділок, 15 червня 2009 16:56

Путін не ображається на Білорусь

Путін не ображається на Білорусь
Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін закликав російських чиновників бути коректними в своїх висловлюваннях на адресу Білорусі та не ображатись на білоруських колег, якщо ті поводяться дуже різко.

"Ми з Білоруссю - це єдина сім"я, - підкреслив Путін. - В сім"ї можуть відбуватися і сварки, і скандали, але все одно життя йде своєю чергою, потрібно працювати".

Коли віце-прем"єр Сергій Собянін поскаржився на "вкрай некоректні заяви" білорусів, Путін відзначив: "Некоректні - це, звичайно, недобре, але ображатися не потрібно. Криза, втома, стреси".

"Я виховувався на ленінградській вулиці, і у нас у дворі в таких випадках говорили: "Хто як обзивається, той так і називається", - заявив прем"єр-міністр. - "Але в політиці взагалі прийнято керуватися абсолютно іншими міркуваннями. Тут потрібно говорити про інтереси наших народів, про інтереси держави".

"Нам самим потрібно бути акуратнішими у висловлюваннях, - закликав Володимир Путін. - Навіть якщо ми вважаємо, що ми праві, то потрібно знати, що ми говоримо і де ми говоримо, і проявляти стриманість. Але і в звичайному житті, і в політиці ображатись - це не найкращий розвиток подій".

Прем"єр-міністр також звернув увагу на необхідність утримати ціни на молочні продукти на внутрішньому ринку. "Наші виробники, з якими я зустрічався, заявили про те, що жодного дорожчання продукції не буде на внутрішньому ринку. Я вас прошу за цим уважно стежити", - звернувся він до міністра сільського господарства.

Глава Мінсільгоспу Олена Скриннік раніше запевнила, що ціни на молочну продукцію в РФ "у жодному випадку" не піднімуться у зв"язку з обмеженням постачань молока з Білорусі. "Ми виробляємо до 70 відсотків продукції, наші плани - збільшити цей об"єм", - вказала міністр.

На сьогоднішній день близько 600 видів молочної продукції, що надходять з Білорусі, заборонено до реалізації в РФ через те, що білоруські виробники не переоформили документи відповідно до вимог техрегламенту по молоку.

Переговори з врегулювання проблеми відбудуться сьогодні в другій половині дня між головним санітарним лікарем РФ ГеннадіємОнищенко, експертами білоруського Мінсільгоспу і виробниками молочної продукції з Білорусі. "Ми вимагаємо дотримання закону", - відзначив Онищенко в бесіді, повідомляє Topnews.

Зараз ви читаєте новину «Путін не ображається на Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути