пʼятниця, 18 квітня 2008 13:14

Путін нацькував ФСБ на авторів публікації про своє одруження (ФОТО)

 
Сьогодні співробітники ФСБ нанесли візит в редакцію газети "Московский корреспондент". Приводом для нього послужила публікація газети, що розповідає про майбутній шлюб президента Росії.

Нагадаємо, що минулої п"ятниці "Московский корреспондент" повідомив про закритий тендер серед столичних компаній, що займаються організацією корпоративних свят, переможець якого отримає право проведення майбутнього весілля Володимира Путіна і депутата Держдуми від фракції "Єдина Росія" Аліни Кабаєвої.

Галас, піднятий інформаційними агентствами навколо безневинної замітки, викликав цілком закономірну реакцію влади. Вранці 16 квітня редакцію газети "Московский корреспондент" відвідала група співробітників Федеральної служби безпеки. Візитери цікавилися походженням інформації про майбутнє розлучення діючого президента і його подальшого шлюбу з Аліною Кабаєвою. Засівши в кабінеті головного редактора, співробітники ФСБ викликали на приватну бесіду всіх, хто мав відношення до підготовки матеріалу. Перш за все, як зізналася одна зі співробітниць видання, питали про так звані "канали витоку", включаючи саму "наречену президента" Кабаєву. Дані, надані журналістами видання, агентів ФСБ не задовольнили. В результаті, допитавши співробітників видання, оперативники пішли, запросивши пройти з собою головного редактора "Московского корреспондента" Григорія Нехорошева. Де він зараз знаходиться, і чи матиме цей інцидент серйозні наслідки для нього особисто і для очолюваного ним видання, невідомо. В усякому разі, як вважають журналісти "Московского корреспондента", перспективи вимальовуються сумні: газета, відома своєю безкомпромісно критичною позицією, може стати жертвою показового "наїзду" "захисників президентської честі".

Тим часом, прес-секретар Аліни Кабаєвої Єлизавета Овчіннікова зажадала у газети "Московский корреспондент" спростування цієї інформації і погрожувала судовою тяганиною.

Сенсаційне повідомлення своєї газети про майбутнє одруження Путіна прокоментував і власник "Московского корреспондента" Олександр Лебедєв. Він сказав в ефірі "Эхо Москвы":

- Журналісти самі не чекали, що буде така реакція. Вони вчора говорили, що у них серйозні джерела, сьогодні говорять: частина серйозні, частина - треба перевіряти ще раз. Я говорю: знаєте, друзі мої, в Японії є поняття харакірі. Деякі вважають, що газета повинна бути закрита. Хтось вважає, що треба звільнити головного редактора. Мені, власникові, треба застрелитися. Теж забавно. Але цікаво, якщо все-таки газетна стаття - неправдива, напевно, редакції варто було б вибачитися, оскільки люди по-різному реагують на цю інформацію.

Слід зазначити, що чутки стосовно Кабаєвої - це вже не перший роман, що приписують Путіну. Два роки тому, в журналістських колах говорили про близькі стосунки глави РФ з оперною дівою Анною Нетребко. Потім були ще Світлани - Хоркіна і Журова, журналістка Трегубова і навіть хлопчик Микита.

За матеріалами: Скандалы.ру і DailyUA.

Зараз ви читаєте новину «Путін нацькував ФСБ на авторів публікації про своє одруження (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути