Ексклюзиви
неділя, 06 квітня 2008 10:55

Путін і Буш почали переговори в Сочі

Президенти Росії і США Володимир Путін і Джордж Буш почали в Сочі переговори, в ході яких планують обговорити розширення НАТО на схід, ситуацію на Близькому Сході, в Косово, проблематику ПРО, а також інші питання.

За підсумками зустрічі в сочинській резиденції "Бочарєв струмок" голови двох держав, як очікується, підпишуть документ про стратегічні рамки російсько-американських відносин.

Джордж Буш разом з дружиною Лорою приїхав в Сочі напередодні на запрошення російської сторони.

Як повідомив раніше помічник розділу російської держави Сергій Приходько, в спільному документі, як очікується, будуть зафіксовані підсумки співпраці РФ і США, а також напрями подальшої співпраці, зокрема в плані спадкоємності взаємодії. Це - "свого роду "дорожня карта" для взаємодії в перехідний період і на перспективу", уточнив він.

Приходько, кажучи про зміст документа, лише згадав, що в ньому торкнеться питання ПРО США. "У документі будуть формулювання по ПРО, над ними йде робота", - сказав він.

За словами Періно, США не чекають, що Джордж Буш і Володимир Путін на зустрічі в Сочі врегулюють розбіжності по ПРО.

Як відзначив Приходько, "особливість сочинського саміту в тому, що це, очевидно, остання можливість особистої зустрічі двох президентів в їхній нинішній якості". "Тому грунтовна розмова Путіна і Буша по всьому комплексу актуальних питань двостороннього і міжнародного порядку денного своєчасна і набуває особливого значення, зокрема в плані підведення підсумків спільної роботи і забезпечення спадкоємності взаємодії на вищому рівні", - вважає він.

"Природно, пройде "звірка годинника" по питаннях стратстабільності, насамперед, пов"язаним з американськими планами розгортання третього позиційного району ПРО США в Європі, натівською проблематикою в світлі підсумків саміту НАТО і засідання Ради Росія-НАТО в Бухаресті, а також по таких гострих міжнародних проблемах, як ситуація на Близькому Сході, в Косово і інших", - повідомив помічник президента, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Буш почали переговори в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути