субота, 12 березня 2016 07:05

Путін хоче розвалити Євросоюз - німецькі ЗМІ

Путін хоче розвалити Євросоюз - німецькі ЗМІ
Путін хоче розвалу ЄС

Німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung у коментарі свого оглядача Бертольда Колера під заголовком "Підривна війна" пишето спробах Кремля розхитати політичну стабільність ЄС. Переклад статті публікує DW:

"В ході міграційного кризи в Європі у взаєморозумінні між країнами ЄС утворилися глибокі тріщини. Це може радувати лише опонентів і ворогів ЄС, особливо, одного з них - Володимира Путіна. Його стратегічний інтерес полягає в ослабленні Євросоюзу аж до його розвалу. Європейський простір свободи і добробуту - контрпроект для його скам'янілої автократії, і тому Путін має розглядати ЄС як постійну загрозу своєму правлінню.

Йому недостатньо створення заморожених конфліктів, як на сході України, які є буферними зонами між ним і демократичними країнами, де панує право. Всіма наявними в його розпорядженні засобами дезінформації і підбурювання Путін намагається розхитати політичну стабільність ЄС. Сіяти і культивувати розбіжності між країнами-членами Євросоюзу - стандартні операції підривної війни, яку ведуть проти Заходу неочекісти в Кремлі.

Цей факт вже не заперечують навіть ті політики, які довгий час не хотіли визнавати повернення Росії до мислення часів холодної війни. Тим дивніше, що в питанні біженців ЄС так роз'єднаний. Мігранти - це ще одна зброя Путіна, в будь-який момент він може змусити сотні тисяч людей тікати з Сирії або України у напрямку Заходу. Наскільки великим випробуванням не була б міграційна криза, якраз країни Балтії, Польща, Чехія і Угорщина не можуть не усвідомлювати загрозу зі сходу. Невже вони і справді забули, наскільки їх свобода і безпека залежать від вірності Євросоюзу і солідарності їхніх партнерів?"

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче розвалити Євросоюз - німецькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути