четвер, 20 листопада 2008 13:17

Путін хоче використати кризу для підвищення економіки

Голова уряду Росії й лідер партії "Єдина Росія" Володимир Путін вважає, що запобігти світовій фінансовій кризі було неможливо.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив, виступаючи сьогодні на X з`їзді партії в Москві.

"Сьогоднішня світова криза з урахуванням її масштабів подібна до стихії... Їй, як і стихійному лиху, запобігти було неможливо", - сказав Путін.

Він заявив, що в умовах кризи Росія повинна захистити свою економіку й свою валюту, не допускаючи сплеску інфляції та девальвації рубля. "Росія повинна вийти з періоду світової кризи міцнішою, кризу треба використовувати для підвищення ефективності економіки. Ми повинні вийти з періоду світової нестабільності міцнішими, конкурентоспроможнішими, й використати кризу для підвищення своєї ефективності", - додав він.

При цьому російська влада гарантує захист 98,5% вкладів у банках країни, заявив він.

Путін також підкреслив, що держава зробить усе, щоб економічні шоки 1991 й 1998 років не повторилися.

"Ми зробимо все від нас залежне для того, щоб проблеми минулих років, колапс минулих років у нашій країні більше не повторився", - сказав він.

"Ми будемо акуратно вести грошову політику, підтримувати передбачений курс національної валюти й послідовно боротися з інфляцією, забезпечувати виконання соціальних зобов`язань. Усвідомлюючи всю складність ситуації, працюватимемо з повним розумінням своєї відповідальності перед країною і перед її громадянами", - запевнив Путін.

За його словами, в Росії є всі можливості для кредитування економіки за рахунок власних коштів. Він зазначив, що банки Росії повинні викупити облігації найбільших російських компаній, а Центробанк – рефінансувати ці операції, й що він вважає цю практику виправданою.

Окрім цього, Путін повідомив, що вже з 2008 року уряд має намір значно збільшити обсяги фінансової допомоги малому бізнесу – по лінії Банку розвитку на ці цілі буде направлено 30 млрд. рублів. (1 дол. = 27,4 руб.).

Також він запропонував виділити 50 млрд. рублів для запобігання банкрутству підприємств ОПК.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче використати кризу для підвищення економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути