понеділок, 05 жовтня 2009 08:36

Путін хоче продати "Шереметьєво"

Путін хоче продати "Шереметьєво"

Міжнародний аеропорт "Шереметьєво" включений в проект плану приватизації на 2010 рік, пише газета "Ведомости" з посиланням на джерело в керівництві аеропорту. Мінтранс РФ підтримує пропозицію щодо приватизації аеропорту, заявила виданню помічник міністра транспорту Світлана Криштановська.

Приватизація аеропорту дозволить знайти кошти для будівництва ще однієї злітно-посадкової смуги і розвитку термінального комплексу. Якщо ж власником аеропорту залишиться держава, виділити на ці цілі гроші з дефіцитного бюджету буде непросто, відзначає видання.

Приватизувати "Шереметьєво" 10 років тому пропонував нинішній віце-прем"єр Ігор Шувалов. Відтоді чиновники неодноразово поверталися до цієї ідеї і навіть провели конкурс на керування аеропортом. Його в 2004 році виграла "Альфа-групп", яка, проте, так і не була затверджена в цій якості.

За словами Криштановської, питання про терміни приватизації аеропорту і розмір пакету, який піде в приватні руки, поки не піднімалося. Помічник міністра вважає, що логічніше провести приватизацію в 2011 році, коли повністю відкриється термінал "Шереметьєво-3".

Експерти, опитані "Ведомостями", оцінюють вартість аеропорту в 1 - 1,5 мільярда євро.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче продати "Шереметьєво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути