Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2022 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хоче повної капітуляції України. Повного підкорення. Цього не буде - Маринович

Путін хоче повної капітуляції України. Повного підкорення. Цього не буде - Маринович
"Путін розуміє, що Російська імперія неможлива без України", говорить Мирослав Маринович. Фото: vchasnoua.com

Президент Росії Володимир Путін хоче повного підкорення України. не можна погоджуватися ні на які поступки з РФ. Про це Gazeta.ua розповідає Маринович Мирослав, проректор Українського католицького університету, учасник Ініціативної групи "Першого грудня".

"Путін весь час хоче повної капітуляції України. Повного підкорення. Цього не буде. І мені не хотілося би, щоб в Україні з'явилися голоси, які казали би: давайте закінчимо війну на будь-яких умовах. Цього нам не можна робити категорично. Навіть погодитися на невеликі поступки означає, що за зміни обставин Путін знову нападатиме. Україна має зрозуміти, що це вирішальний момент. Путінський режим має впасти. І ми маємо робити все для цього", - каже Маринович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стоїть питання про виживання Європи" - чим Україні допоможе членство в ЄС

Так звана "денацифікація" Путіна стала посміховиськом у всьому світі, говорить експерт.

"Це пропагандистка вигадка. Світ розуміє, що фашисти сидять не в Україні. А в Кремлі. Саме Путіна потрібно денацифікувати. Бо він хоче забрати всі здобутки України. Він хоче перетворити Україну на анклав Росії. Який він хоче принижувати та каратиме весь час", - говорить Маринович.

"Путін розуміє, що Російська імперія неможлива без України. Київ - головний інструмент легітимізації Росії. Без Києва Росія перетворюється на Московію", - каже експерт.

Президент країни-агресора Володимир Путін називає умови, на яких він готовий завершити війну: визнання російського суверенітету над Кримом; вирішення завдань щодо "демілітаризації та денацифікації української держави"; забезпечення її "нейтрального статусу".

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче повної капітуляції України. Повного підкорення. Цього не буде - Маринович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути