пʼятниця, 14 листопада 2008 08:12

Путін хоче повісити Саакашвілі за "чоловіче достоїнство"

Путін хоче повісити Саакашвілі за "чоловіче достоїнство"
Значна частина російської армії під час військового конфлікту в Грузії в серпні "була готова йти до кінця і скинути" президента Михаїла Саакашвілі, пише французький журнал Nouvel Observateur.

Про це нібито було відомо президенту Франції Ніколя Саркозі із переговорів, перехоплених французькими спецслужбами, йдеться у статті "Сарко-російський", переклад якої опубліковано на сайті Інопреса.

Під час зустрічі 12 серпня з президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем"єром Володимиром Путіним Саркозі намагався переконати російських лідерів припинити бойові дії та не брати Тбілісі.

"Я цього Саакашвілі повішу за яйця"

За словами дипломатичного радника Єлісейського палацу Жана-Давида Левіта, "Саркозі сказав керівникам Росії, що вони не повинні цього робити, тому що світ цього не допустить".

За інформацією Левіта, між лідерами Франції та Росії відбувся наступний діалог: "Путін: "Я цього Саакашвілі повішу за яйця". Саркозі: "Повісиш?". Путін: "Чому б і ні. Американці ж повісили Саддама Хусейна". Саркозі: "Так, але невже ти хочеш закінчити, як Буш?". Путін: "Тут ти правий".

Крім того, Саркозі "знав або вважав, що знає, що Кремль створив маріонетковий грузинський уряд, якому повинна була перейти влада", пише видання.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче повісити Саакашвілі за "чоловіче достоїнство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути