неділя, 28 квітня 2019 12:36

"Путін готує несприятливий фон для першого діалогу з новообраним президентом" - Геращенко

"Путін готує несприятливий фон для першого діалогу з новообраним президентом" - Геращенко

Для реалізації політичного блоку Мінських домовленостей президент РФ Володимир Путін має скасувати ряд своїх указів.

Про це заявила перший віце-спікер, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook. Так вона прокоментувала заяви Путіна про можливі переговори з Володимиром Зеленським щодо реалізації Мінських угод.

"Україна свого часу виконала політичний блок Мінських угод – прийняла закон про амністію та про особливості місцевого самоврядування. Але ці закони не вступили в силу через РФ і Кремль, які провели на окупованих територіях незаконні вибори в 2014 і 2018 роках. Тому для реалізації політичного блоку Путін має скасувати свої укази про визнання так званих документів ОРДЛО і так званих результатів так званих виборів, Путін має скасувати свої ж укази про незаконну паспортизацію українців, в ОРДЛО мають бути негайно розформовані всі псевдооргани псевдовлади", - написала Геращенко.

Вона підкреслила, що будь-які регіональні вибори на Донбасі можуть відбуватися тільки після демілітаризації і за українськими законами. За словами Геращенко, першочерговим є виконання безпекового блоку Мінських угод, який передбачає сталий режим тиші та виведення російської зброї й техніки з території ОРДЛО.Також "надважливим" вона назвала виконання гуманітарного блоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розкрив свої плани щодо Зеленського

"Ідея Путіна спростити отримання російського громадянства для всіх українців є тактикою піднімати ставки і нагнітати ситуацію, створюючи кризи перед важливими зустрічами. Він готує несприятливий фон для першого діалогу з новообраним президентом. Нічого нового і неочікуваного", - додала вона.

Володимир Зеленський готовий до переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним. Він сподівається, що на найближчій зустрічі у Нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації.

Зараз ви читаєте новину «"Путін готує несприятливий фон для першого діалогу з новообраним президентом" - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути