Ексклюзиви
субота, 06 вересня 2008 22:05

Путін: Європа не зможе існувати без російських ресурсів

Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін вважає, що між Заходом і Росією не повинно виникнути прохолода у відносинах через події на Кавказі, оскільки Європа потребує ресурсів, які у своєму розпорядженні має РФ. Про це він заявив в інтерв`ю програмі "Вести".

"Дуже багато є того, чим ми володіємо, і без чого наші партнери просто не зможуть існувати, або їм буде дуже важко", - уточнив Путін

"Все, чим ми володіємо, - це дефіцит в світовій економіці", - зазначив прем`єр РФ.

Він наголосив, що йдеться про нафту, газ, метали, хімічні добрива, лісові ресурси та інші традиційні статті російського експорту. Путін згадав і сферу космосу. "Міжнародна космічна станція не нині існувати без наших ракетоносіїв", - сказав він.

"Як би там не було, і що б там не казали, а правда на нашому боці. Ми поводимося абсолютно морально і в рамках діючого міжнародного права. Якщо хтось з європейських країн хоче обслуговувати чиїсь зовнішньополітичні інтереси, то будь ласка, ми ж не можемо зупинити", - зазначив глава російського уряду.

"Те, що до нас надходить на ринок, загалом, в достатньо великій кількості присутній на тих або інших світових майданчиках. Тому я не бачу тут жодних серйозних проблем, які могли б виникнути", - сказав Путін.
Зараз ви читаєте новину «Путін: Європа не зможе існувати без російських ресурсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути