Ексклюзиви
субота, 23 жовтня 2021 00:09

Пункти Covid-щеплень виводять з лікарень

Пункти Covid-щеплень виводять з лікарень
Вакцинувати від коронавірусу будуть поза лікарнями. Фото: kyivcity.gov.ua

Пункти щеплень, де можна вакцинуватися від Covid-19, виводять з лікарень. Це зменшить контакти інфікованих зі здоровими людьми.

"Так робить увесь світ, до того ж вакцинація має здійснюватися в тих місцях, де це найзручніше для людей", сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Для подолання коронавірусу в Україні немає іншого шляху, аніж вакцинація переважної більшості населення, переконаний міністр.

"Країни європейського регіону, які розпочали вакцинацію, за чотири з половиною - п'ять місяців дійшли до порогу 70%. Це 70% свідомого населення, яке робить свідомий вибір. Далі вже розпочинається втручання держави для того, щоб збільшити кількість вакцинованих серед тих 30%, які чи бояться, чи мають певні антивакцинальні настрої... Альтернативи наразі немає. Ми повинні досягнути цієї цифри для того, щоб як Велика Британія, Данія або скандинавські країни потихеньку знімати карантинні обмеження", - розповів Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тижнева смертність від Covid зросла на 22%

Пункти експрес-тестування на Covid-19 вже розгорнули на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачеве, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава - станція Полтава - Київська.

За 21 жовтня в Україні виявили 23 785 нових випадків Covid-19, померли 614 інфікованих. Це найвищі показники з початку епідемії.

Зараз ви читаєте новину «Пункти Covid-щеплень виводять з лікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути