Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 10:41

Пшеницю продали за 5 мільйонів замість 30 через недбалість

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом неналежного збереження державного зерна, в результаті чого державі заподіяно понад 25 млн. грн. збитків.

Генпрокуратура провела перевірку щодо реалізації Держкомрезервом 40 тис. тон зерна пшениці 3 класу врожаю 2003-2004 років, яке зберігалося на ДП "Хлібна база N 73" (Дніпропетровська область).

"Як з"ясувала перевірка, ціну на дану пшеницю було встановлено на підставі дослідження, відповідно до якого зерно не є класним і його заборонено використовувати на продовольчі та кормові цілі", - сказано в повідомленні.

Погіршення ж якості пшениці відбувалося через неналежне виконання службовими особами ДП "Хлібна база N 73" своїх службових обов"язків, оскільки зберігалося зерно без сушіння та за наявності вологості понад встановлені норми, зазначає ГПУ.

"За таких обставин Держкомрезерв України вимушений був продати цю пшеницю за ціною, що трохи перевищує 5 млн. грн., а отже, державі заподіяно понад 25 млн. грн. Збитків", - повідомляє Генпрокуратура.

За вказаним фактом прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу щодо службових осіб ДП "Хлібна база N 73" за ознаками злочину, передбаченого статтями Кримінального кодексу про службову недбалість, передає прес-служба генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Пшеницю продали за 5 мільйонів замість 30 через недбалість ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути