середа, 05 листопада 2008 17:29

Проїзд у київських маршрутках не подорожчає

Проїзд у київських маршрутках не подорожчає

Столичні автомобільні перевізники не збільшать тарифів за проїзд у міському транспорті услід за "Київпастрансом". Про це під час круглого столу повідомив виконавчий директор Асоціації перевізників-роботодавців "Столиця" Валерій Липецький.

В.Липецький зазначив, що ще в травні він попереджав, що передвиборчі обіцянки столичної влади не збільшувати тарифи на проїзд у міському транспорті - "не більше, ніж обман", і вартість проїзду в будь-якому випадку буде збільшено.

Також В.Липецький назвав необґрунтованим збільшення тарифу в 4 рази до 2 грн. і зазначив, що логічно було б збільшити вартість проїзду в громадському транспорті до 1 грн. Водночас він запевнив, що члени асоціації "Столиця" - найбільші автоперевізники Києва - "не підуть на збільшення тарифу вище за встановлену на сьогодні вартість". Таким чином, максимальна вартість проїзду в маршрутці, яка належить приватному перевізнику, буде становити 2 грн. 50 коп. на маршрутах протяжністю більше 20 км.

Вартість однієї поїздки в метро з 4 листопада коштує 2 гривні, в наземному транспорті - 1,5 гривні. За словами першого заступника глави Київської міськадміністрації (КМДА) Дениса Басса, КМДА виконує рішення, прийняте Київрадою місяць тому, але у другій частині, яка була для гостей міста. "Що стосується жителів, то проїзд 50 копійок збережеться в тривалих проїзних, тобто доведеться купувати проїзні талони на рік", - пояснив Д.Басс.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у київських маршрутках не подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути