середа, 17 травня 2017 03:21

Провайдери платитимуть штрафи за невиконання указу про заборону сайтів РФ

Провайдери платитимуть штрафи за невиконання указу про заборону сайтів РФ
За невиконання указу президента Петра Порошенка про заборону ряду соціальних мереж і веб-сервісів Росії передбачена кримінальна відповідальність. Фото: Forbes

За невиконання указу президента Петра Порошенка про заборону ряду соціальних мереж і веб-сервісів Росії, серед яких сайти "Яндекс", "Одноклассники" та "ВКонтакте" передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність.

Про це йдеться у повідомленні Нацкомімісії.

"Статтею 75 зазначеного закону встановлено, що особи, винні в порушенні законодавства про телекомунікації, притягуються до цивільної, адміністративної, кримінальної відповідальності", - сказано в тексті.

Згідно зі статтею 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'яни вийшли на мітинг проти блокування "ВКонтакте"

У Нацкомісії додали, що ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адмінстягнення за порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно зі статтею 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб в розмірі від 50 до 10 неоподатковуваних мінімумів.

15 травня президент Петро Порошенко продовжив санкції проти низки російських фізичних і юридичних осіб. Санкції передбачають блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники", "Яндекс", сайту Mail.ru та низки інших російських IT-компаній.

Указ набуде чинності до 1 червня.

Зараз ви читаєте новину «Провайдери платитимуть штрафи за невиконання указу про заборону сайтів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути