Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 15:15

Протести в Нових Санжарах: Зеленський доручив секретарю РНБО розібратися в ситуації

Протести в Нових Санжарах: Зеленський доручив секретарю РНБО розібратися в ситуації
Секретар РНБО Олексій Данілов вилетів у Нові Санжари. Фото: Уніан

У селище Нові Санжари Полтавської області, де відбулися протести через розміщення евакуйованих з Китаю українців, вилетів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Відвідати селище йому доручив президент України Володимир Зеленський, передає прес-служба РНБО.

"Данилов детально ознайомиться з ситуацією, що склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців в медцентрі Національної гвардії "Нові Санжари", - сказано в повідомленні.

Напередодні на брифінгу РНБО Данілов заявляв, що під час протестів у Нових Санжарах були присутні немісцеві люди, які спеціально підбурювали натовп.

"Ми чітко усвідомлюємо, що, на превеликий жаль, не всі мешканці Нових Санжар, не всі місцеві у цьому брали участь. Були люди, які до Санжар не мають відношення. Але це вже питання до наших правоохоронних органів - вони будуть з'ясовувати, що тут відбувалось", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: розповіли про стан евакуйованих з Китаю українців

Данілов додав, що люди, які підбурювали натовп у Нових Санжарах, були "професійними провокаторами". Наразі правоохоронці органи встановлюють всіх причетних до сутичок.

"Ці люди є професійними, і коли стається така ситуація, вони підбурюють, а потім, скажімо так, трошечки зникають. Ще раз скажу - і СБУ, і МВС розуміють, про кого йде мова. Я думаю, вони відпрацюють цю ситуацію... Є професійні провокатори, які займаються цим питанням", - зазначив Данілов.

За словами секретаря РНБО, станом на 22 лютого ситуація у Нових Санжарах контрольована.

У селищі Нові Санжари на Полтавщині відбулись сутички через заселення в тамтешній медичний центр Національної гвардії евакуйованих з Китаю українців. Місцеві спершу перекрили всі в'їзди до райцентру. Потім агресивно налаштовані громадяни кидали в автобуси і в поліцейських камінням. В одному з автобусів, які везли евакуйованих з Уханю громадян в медсанаторій Нових Санжар, була 8-річна дитина. Поліція затримала 24 протестувальників. Правоохоронці будуть цілодобово посилено патрулюватимуть райцентр, там зосереджений резерв для реагування на ситуацію.

ООН засудила напади на евакуйованих у Нових Санжарах на Полтавщині. Закликала уряд вжити заходів безпеки для всіх, кого це стосувалося, повідомили у представництві ООН в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Нових Санжарах: Зеленський доручив секретарю РНБО розібратися в ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути