Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2019 15:37

"Простір мрій": у Маріуполі пройшов креативний фестиваль

7 та 8 вересня у Маріуполі на базі центру сімейного відпочинку "Акварель" пройшов масштабний художній фестиваль – "Простір мрій". В рамках заходу відбулась презентація ковальських скульптур від майстрів з Полтави, Чернівців, Львова та, звичайно, Маріуполя. Організатором проекту виступила Маріупольська організація НСХУ за підтримки Українського культурного фонду.

  У Маріуполі 7 та 8 вересня відбувся художній фестиваль "Простір мрій"
У Маріуполі 7 та 8 вересня відбувся художній фестиваль "Простір мрій"

Гості фестивалю змогли взяти участь у колективному розписі гігантської металевої скульптури – "птах-риба", яка стала своєрідним символом проекту. Скульптура завдовжки 6 метрів і вагою в 4 тонни.

Програма фестивалю дозволила зібрати разом велику кількість талановитих дітей, які прагнуть далі займатися улюбленою справою. Пройшли виставки унікальних творів мистецтва, картин молодих художників і дітей. Були організовані майстер-класи з гончарної справи та естафета від клубу історичної реконструкції.

Організатори фестивалю відзначили, що головними винуватцями цього дійства стали діти, які надихнули майстрів на створення цікавих робіт.

  У Маріуполі 7 та 8 вересня відбувся художній фестиваль "Простір мрій"
У Маріуполі 7 та 8 вересня відбувся художній фестиваль "Простір мрій"

"Креативний простір розширює світогляд людини. Минулого року, коли ми закінчували фестиваль "Обереги України", відбулась зустріч скульпторів з молоддю у школі мистецтв. Один із учасників – Сергій Полуботько з Івано-Франківська, запропонував молодим художникам намалювати те, щоб вони хотіли бачити біля свого будинку. Діти відгукнулися і через місяць ми вже отримали 100 малюнків. Далі спеціалізоване журі відібрало 10 найкращих робіт, які були втілені в життя", – відзначила Вікторія Гордієнко.

Нагадаємо, що організатори фестивалю подарували громадам Мангуша, Маріуполя і Сартани ковані скульптури, зроблені за ескізами дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Простір мрій": у Маріуполі пройшов креативний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути