середа, 17 вересня 2008 11:08

Проросійські партії пікетують верховну раду Криму

Близько 300 чоловік пікетують будівлю Верховної ради Криму, вимагаючи від депутатів підтримати незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Парламент автономної республіки проводить в середу перше після літніх канікул засідання.

"Виражаємо солідарність з народами Абхазії і Південної Осетії, що мають невід"ємне має рацію на самовизначення", - мовиться в заяві, яку прийняли учасники пікету.

У акції беруть участь активісти опозиційної Партії регіонів, "Російського блоку Криму", партії "Союз", Російської общини Криму і інших політичних і суспільних рухів. Присутні тримають прапори РФ і своїх об"єднань, транспаранти з гаслами "Ні війні", "Ні НАТО", скандують "Росія".

Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії 26 серпня. Жителі республік звернулися з проханням про визнання незалежності після подій 8-12 серпня, коли Грузія провела військову операцію в Південній Осетії. Тоді грузинські війська практично повністю зруйнували столицю республіки місто Цхінвалі і багато населених пунктів. За даними південноосетинських властей, загинули більше 1,5 тисяч мирних жителів.

Офіційні діпвідносини з Південною Осетією і Абхазією Росія встановила 9 вересня, коли голови МЗС обмінялися в Москві відповідними нотами.

Керівництво України, що прагне в ЄС і НАТО, засудило це рішення РФ, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Проросійські партії пікетують верховну раду Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути