Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2017 18:32

Прорив Саакашвілі: Укрзалізниця ускладнить митний контроль

Прорив Саакашвілі: Укрзалізниця  ускладнить митний контроль
В "Укрзалізниці" вважають законними дії своїх працівників в поїзді Перемишль – Київ щодо колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Фото: ТСН

В Укрзалізниці вважають законними дії своїх працівників у поїзді Перемишль – Київ щодо колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це заявив в.о. голови правління ПАТ Укрзалізниця Євген Кравцов.

"Позиція і дії з боку нашого персоналу були абсолютно законними, були виконані всі інструкції. Саме в цьому поїзді Інтерсіті діє окремий порядок митного контролю, він здійснюється під час руху. Це експериментальна модель, яка була введена, щоб пасажири мали більше комфорту і швидше долали кордон. Нам потрібно буде вивчити її і, можливо, підкорегувати, щоб не було лазівок для окремих пасажирів", - заявив Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Саакашвілі чекає суд і штраф

Він додав, що крім цього випадку були й інші ситуації, коли особи, які мають невідповідні або підроблені документи, не мають права в'їзду в Україну, але намагаються це зробити, в результаті чого їх знімають з поїзда після проходження кордону.

10 вересня прикордонники польської сторони ПП "Шегині" пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України. Однак у нейтральній зоні автобус Саакашвілі застряв: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що перехід "Шегині" замінований. Після цього Саакашвілі прорвався через український кордон.

Зранку 12 вересня прикордонники та поліцейські прийшли з обшуком до львівського готелю "Леополіс", де зупинився Саакашвілі. Він підписав спочатку заперечення його адвокатів до протоколу про незаконний перетин кордону, а потім підписав в цілому протокол.

Саакашвілі внесли до бази центру "Миротворець". Також туди потрапили Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Дмитро Добродомов, які супроводжували Саакашвілі на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Прорив Саакашвілі: Укрзалізниця ускладнить митний контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути