Ексклюзиви
середа, 20 липня 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандист РФ Соловйов "розганяє" новий фейк про біженців із України

Пропагандист РФ Соловйов "розганяє" новий фейк про біженців із України
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: росЗМІ

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 20 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД у Telegram.

"ЗМІ РФ з посиланням на слова керівника Ірану Алі Хаменеї повідомили, що якби Росія не зупинила дії НАТО в Україні, то через деякий час Альянс розпочав би війну під приводом Криму. Це – дезінформація", – зазначають у РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

Російський пропагандист і українофоб Володимир Соловйов обвинуватив українських біженців у створенні зображення свастики на полі у передмісті Бранденбурга. Це – фейк, додають у ЦПД.

"Спочатку ми допомагаємо українським нацистам, примовляючи, що ніякого нацизму в Україні немає, а потім дивуємося, звідки ж у передмісті Бранденбурга з'явилася свастика, адже ми лише пустили в країну трішки біженців з України", – заявив він.

Представники посольства РФ у Сполучених Штатах Америки також ширять дезінформацію. Вони заявили, що "твердження про загарбницький характер російської військової спецоперації докорінно помилкові. Ми повертаємо мир на звільнені території, створюємо умови для нормального життя та дотримання рівних прав громадян незалежно від етнічної та мовної належності".

Ставленики Кремля також "розганяють" фейки про війну в Україні. Так звана очільниця "МЗС" ОРДО Наталя Ніконорова заявила, що "територія Донецької області увійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор та гімн, за ці символи сьогодні борються".

Зараз ви читаєте новину «Пропагандист РФ Соловйов "розганяє" новий фейк про біженців із України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути