Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

У міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 19 липня.

Міністерство оборони Російської Федерації поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД у Telegram.

"У Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях військовослужбовці Збройних сил України спільно з бойовиками націоналістичних батальйонів цілеспрямовано підпалюють поля із зерновими культурами з використанням вертольотів та артилерії", – дезінформує вороже відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров "розганяє" фейкові заяви щодо війни в Україні – РНБО

Крім того, міноборони РФ зробило також маніпулятивну заяву про те, що "неонацисти розмістили артилерію на території зерносховища в населеному пункті Калинівка Бахмутського району Донецької області та систематично обстрілюють з неї російські позиції, провокуючи росіян на вогонь у відповідь". Нібито українці навмисне це роблять задля знищення зерносховища.

Водночас один із "керівників" тимчасово захоплених територій Луганщини заявив, що у "біолабораторіях, залишених українськими військами у містах Рубіжне та Сіверськодонецьк", нібито виявили штами небезпечних вірусів та інші небезпечні препарати, не зареєстровані у МОЗ України. Це – дезінформація, попереджають у РНБО.

Ставленики Кремля "розганяють" фейки про війну в Україні. Так звана очільниця "МЗС" ОРДО Наталя Ніконорова заявила, що "територія Донецької області увійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор та гімн, за ці символи сьогодні борються".

Зараз ви читаєте новину «У міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути