неділя, 14 жовтня 2018 18:04

Прокурорам і слідчим у "справі Вілкула" загрожує 8 років за примус і знущання над свідками - адвокат

Прокурорам і слідчим у "справі Вілкула" загрожує 8 років за примус і знущання над свідками - адвокат
Прокурорів і слідчих у справі Вілкула можуть посадити на 8 років. Фото: Rian

За примус до дачі показань з використанням знущань, в справі, яке генпрокуратура розслідує проти народного депутата Олександра Вілкула, прокурору і слідчому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.

Про це заявив адвокат Вілкула Олег Бабич, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Лекс енд баклер", передає РБК-Україна.

Видання нагадує, що в ході засідання регламентного комітету Верховної Ради, на якому генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив своє подання на зняття депутатської недоторканності, було оприлюднено заяву "ключового свідка звинувачення" - екс-голови Дніпропетровської районної адміністрації Вадима Кобиляцького. Свідок заявив, що слідчі вимагали у нього дати неправдиві свідчення проти Олександра Вілкула, помістивши його в грудні в неопалювальну камеру. В ході засідання захист продемонстрував відео, на якому Кобиляцький розповідає все це в подробицях. Почувши таку заяву, члени регламентного комітету тут же зажадали від Луценка почати по ньому досудове розслідування, пише видання.

"Дуже груба і непрофесійна робота обласної прокуратури, яка повністю підставляє їх начальство в Києві. Кримінальний кодекс дає чітку оцінку тяжким злочинним діянням - за примус прокурором або слідчим давати показання з використанням знущань тягне покарання до 8 років позбавлення волі", - заявив в зв'язку з цим адвокат Олег Бабич.

Крім того, адвокат підкреслив, що вже в ході засідання Регламентного комітету з вуст Юрія Луценка прозвучала погроза на адресу Кобиляцького..

"Як адвокат, можу запевнити, що на адресу свідка прозвучала конкретна, пряма і незаконна загроза з боку прокурора. Прокурор не має права допускати, тим більше публічно, висловлювань на адресу свідка - якщо будеш розповідати, як з тебе вибивали свідчення, ми тебе залучимо за дачу неправдивих свідчень. Це цинічний шантаж ", - сказав Бабич.

Нагадаємо, раніше регламентний комітет Верховної Ради опублікував висновок про подання ГПУ щодо народного депутата Олександра Вілкула. У документі, зокрема, говориться, що докази Генпрокуратури ґрунтуються на припущеннях і на свідченнях, отриманих незаконним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Прокурорам і слідчим у "справі Вілкула" загрожує 8 років за примус і знущання над свідками - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути