пʼятниця, 03 червня 2022 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Прокурор Гаазького суду розповів про докази воєнних злочинів РФ в Україні

Прокурор Гаазького суду розповів про докази воєнних злочинів РФ в Україні
В Україні вже зібрали тисячі доказів воєнних злочинів росіян. Фото: eastnews.ua

На території України зібрали вже тисячі доказів воєнних злочинів росіян.

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду у Гаазі збирає їх через спеціальну платформу, розповів прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, передає Укрінформ.

"Існує захищений портал. Нам потрібні різні засоби, щоб зв'язатися з будь-якою стороною конфлікту, яка має відповідну інформацію. І якщо ми це отримаємо, то зможемо проаналізувати та подивитися, яка вийде картина. Судові розгляди мають віднайти істину, переходячи від імпресіоністичних картин до зображень високої чіткості, а потім представити їх у судах. Тоді судді зроблять свою роботу, аби вирішити, на що конкретно вказують докази", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС, США та Велика Британія допоможуть Україні в розслідуванні воєнних злочинів Росії

Ця платформа також призначена для того, щоб допомогти Офісу прокурора зібрати всю можливу інформацію та докази, що стосуються розслідувань.

"Зібрано тисячі доказів, і такий метод дуже важливий із точки зору встановлення контактів із жертвами та свідками, незалежно від того, перебувають вони в Україні чи за її межами. Таким чином кожен свідок, який може повідомити про факти вбивства російськими окупантами мирних жителів, варварських атак на лікарні, школи, житлові будинки, може про це написати будь-якою мовою, адже потім буде зроблено переклад", - додав Хан.

Державний департамент Сполучених Штатів Америки оголосив про створення проєкту для збору, аналізу та надання широкого доступу до доказів скоєних Росією воєнних злочинів та інших злодіянь в Україні. Він матиме назву Conflict Observatory. Програма охоплює документування, перевірку і поширення свідчень із відкритих джерел.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор Гаазького суду розповів про докази воєнних злочинів РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути