понеділок, 21 червня 2010 11:10

Прокуратура Києва перевірить райуправління міліції

Прокуратура Києва перевірить райуправління міліції

Прокуратура Києва почала перевірку дотримання районними управліннями столичної міліції законів при затриманні осіб, проведення їх особистого огляду, огляду речей і документів та їх вилучення.

Як повідомили у відомстві, перевірка проводиться за дорученням прокурора Києва Юрія Ударцова.

Підставою для проведення цієї перевірки стали виявлені порушення прав і свобод громадян під час затримання органами внутрішніх справ осіб, які вчинили адміністративні правопорушення або злочини.

Нагадаємо, 13 червня у Святошинському райуправлінні міліції Києва наклав на себе руки 25-річний чоловік. У міліції заявили, що мають у своєму розпорядженні відео, на якому показано самогубство чоловіка. Керівництво столичної міліції призначило службову перевірку.

Нагадаємо також, що у травні в Шевченківському райвідділі Києва помер 19-річний студент Ігор Інділо.

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві назвало причиною смерті Інділа, доставленого в Шевченківське районне управління міліції в Києві нібито за влаштований бешкет в гуртожитку, в якому він жив, закриту черепно-мозкову травму після падіння у міліцейському відділку через сильне алкогольне сп'яніння.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками Шевченківського райуправління у зв'язку із загибеллю студента.

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що всіх осіб, які причетні до загибелі студента Інділа у Шевченківському РВВС, усунено від роботи.

Ліга, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Києва перевірить райуправління міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути