пʼятниця, 08 січня 2016 12:41

Прокуратура Франції почала розслідування проти Марін Ле Пен

Прокуратура Франції почала розслідування проти Марін Ле Пен
Фото: РБК

У четвер, 7 січня фінансова прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування стосовно французьких політиків Марін Ле Пен і її батька Жан-Марі Ле Пена, яких підозрюють у навмисному приховуванні доходів.

Про це повідомляє "РБК" з посиланням на Reuters.

Як зазначає видання, фінансова прокуратура подала позов проти Ле Пен ще в грудні.Звинуватила французьких діячів у заниженні оцінки свого майна в 2014 році. Марін Ле Пен подала апеляцію до Державної ради, але протест був відхилений.

У заяві відомства йдеться про те, що спочатку розслідування було спрямоване проти Жан-Марі Ле Пена, але пізніше воно поширилося і на його доньку.

Марін Ле Пен очолила праву партію "Національний фронт", створену її батьком, Жан-Марі Ле Пеном, в 2011 році. У 2014 році "Національний фронт" домовився про отримання кредиту в €9 млн від Першого Чесько-Російського Банку, який розташований в Москві, в той час як французькі банки відмовилися фінансувати партію.

Відносно партії ведеться розслідування про ймовірне незаконне фінансування передвиборчої кампанії, яке може торкнутися Марін Ле Пен і її оточення. У листопаді цього року Французька поліція провела обшуки в центральному офісі "Національного фронту" і в будинку Жан-Марі Ле Пена. Сам політик назвав обшуки "невиправданим актом судового насильства".

Як писала раніше Gazeta.ua, прокуратура Франції почала розслідування проти лідера праворадикальної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, яка виклала в Twitter фотографії обезголовлених жертв "Ісламської держави".

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Франції почала розслідування проти Марін Ле Пен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути