неділя, 15 травня 2022 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Пройти до Азовсталі з боєм украй складно - речник Нацгвардії

Пройти до Азовсталі з боєм украй складно - речник Нацгвардії
На міжнародному рівні шукають різні шляхи, як можна домовитися про коридори для поранених та захисників Азовсталі. Фото: https://t.me/polkazov

Прорватися до Азовсталі в Маріуполі воєнним шляхом украй складно й це може призвести до великих людських втрат.

Зокрема, тому що лінія оточення силами окупантів сягає подекуди до 100 км, розповів в ефірі телемарафону речник Національної гвардії України Руслан Музичук, передає Gazeta.ua.

"Справді, вирішити це все на полі бою неможливо. Лінія оточення противником сягає подекуди до 100 км і більше. Тобто, воєнним шляхом, відправляючи туди наші підрозділи та угруповання, з боєм пройти до Маріуполя складно. Якщо таке й можна зробити, ітиметься про великі втрати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідні захисників Азовсталі проситимуть у президентів Туреччини й Китаю допомоги

Музичук додав, що саме тому на рівні держави й на міжнародному рівні шукають різні шляхи розв'язання ситуації, щоб на офіційному рівні домовитися про надання коридорів для поранених і захисників Азовсталі.

"Нам потрібні гарантії, щоб був режим тиші й можливість вивезти поранених із території заводу. Щоб відкриті евакуаційні коридори не були обстріляні під час того, як люди вирушать або автобусами, або морем. Це зараз найголовніше. Для того й тривають переговори з іншими країнами, щоб вони виступили гарантами", - зазначив речник.

Він сказав, що зараз одне з найважливіших завдань - привернути увагу всього світу до Маріуполя, щоб місто було звільнено, а для захисників Азовсталі була можливість провести процедуру "екстракшн" - виїзду в третю країну.

Захисники Маріуполя, які майже від початку повномасштабної війни Росії проти України опинилися в оточенні, знищили близько 6 тис. російських окупантів і до 80 танків. На Маріуполь росіяни кинули близько 14 тис. військових.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Українські воїни перебувають на Азовсталі.

За дорученням президента України Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації воїнів. Насамперед планують вивезти важкопоранених.

Ситуація на заблокованій Азовсталі критична. У воїнів майже закінчилася їжа, а пити вони змушені технічну воду. Поранені помирають від гангрени.

Росіяни по них випускають десятки ракет, здійснюють десятки авіанальотів і ведуть постійні мінометні обстріли. Під прикриттям обстрілів вони намагаються прорватися всередину заводу.

Зараз ви читаєте новину «Пройти до Азовсталі з боєм украй складно - речник Нацгвардії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути