середа, 08 квітня 2020 20:23

Професійні та порядні люди не хочуть співпрацювати з владою і бути політичними смертниками

Професійні та порядні люди не хочуть співпрацювати з владою і бути політичними смертниками
Андрій Плахонін: Зараз державна машина розвалюється на ходу — війна, політична, економічна криза, пандемія коронавірусу. Тож поганий водій за кермом, кожна деталь не на місці впадає в око чи не одразу. Фото: Тарас Подолян

Владна команда не вміє підбирати кадри. Призначають випадкових людей.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів публіцист та блогер Андрій Плахонін.

"Це не лише помилка Зеленського. 2014-го , коли з "Солідарності" робили велику президентську партію, її теж роздули ні з чого.

Україна – одна з найбільших держав Європи з великим бюрократичним апаратом. Важко знайти правильних людей на кожну з сотень тисяч державних посад. Особливо коли маєш партію одноразовий кишеньковий політичний проект, а не партію з ідеологією. Й за попередньої влади на державних посадах весь час спливали якісь шахраї й недолюстровані. Навіть досвідчений Петро Порошенко, а він у політиці та на державній службі не одне десятиліття, не зміг заповнити кадрові прогалини. А Володимир Зеленський не має ані досвіду, ані знань. Приводить у владу людей, ще некомпетентніших за себе. В умовах кризи це швидко стає помітним. Коли у державі немає політичної кризи, звільнення випадкової людини, людини не на своєму місці займає не один місць, чи навіть рік. Зараз державна машина розвалюється на ходу — війна, політична, економічна криза, пандемія коронавірусу. Тож поганий водій за кермом, кожна деталь не на місці впадає в око чи не одразу. Того ж Іллю Ємця за некомпетентість і корупцію колись звільнили ще з уряду Азарова. Тож і зараз мають той самий результат, тільки швидше", - пояснює Андрій Плахонін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль сказав, коли послаблять карантин

За його словами, ця влада з самого початку мала дуже коротку лаву запасних.

"Зараз багато справді професійних людей вже не хочуть мати з нею справу. Або не бажають брати на себе відповідальність під час нечуваної досі у новітній історії України кризи. Поганий чи добрий уряд, у сьогоднішніх умовах це все одно уряд смертників, тож багатьом не хочеться ховати своє реноме та майбутню кар'єру. Краще прийти на згарище як рятівник, ніж уславитися в історії гробарем.

На початку березня у відставку відправили уряд Олексія Гончарука. Призначили команду Дениса Шмигаля. В першому хоча б декілька ключових позицій обіймали професіонали. У новому - зараз можу пригадати хіба що міністра закордонних справ Дмитра Кулебу. Решта - це кращі з гірших, що погодилися. Цей уряд смертників формували не під реформи, а щоб якось відбути місяці епідемії та світової економічної кризи. Разом з усім негативом, що він назбирає на себе, його позбудуться, як тільки ситуація поліпшиться", - додає експерт.

Повне інтерв'ю з Андрієм Плахоніним читайте у журналі "Країна" від 9 квітня.

Кабінет міністрів на створення фонду для боротьби з Covid-19 передбачив 97,1 млрд грн у змінах до держбюджету.

"Зміни до бюджету передбачають зміну акцентів на забезпечення основних потреб в умовах пандемії. Сподіваємося, що Верховна Рада якнайшвидше збереться та підтримає наші пропозиції", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Професійні та порядні люди не хочуть співпрацювати з владою і бути політичними смертниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути