Ексклюзиви
субота, 10 лютого 2024 19:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Продовжується перезавантаження команди - головне зі звернення Зеленського

Продовжується перезавантаження команди - головне зі звернення Зеленського
Президент Володимир Зеленський призначив заступників головкома Олександра Сирського та начальника Генштабу Анаталія Баргилевича. Фото: скріншот

Весь день,10 лютого, президент Володимир Зеленський проводив наради з військовими, з військовим керівництвом та урядом.

Продовжується перезавантаження команди управління в Силах оборони. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

"Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії та які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні", - повідомив Зеленський.

Зокрема, заступниками Головкома Олександра Сирського стали полковник Вадим Сухаревський - його напрямок - це безпілотні системи і розвиток застосування дронів нашими воїнами - та полковник Андрій Лебеденко - його напрямок - це інновації, саме технологічний компонент армії та бойових систем.

"Потрібна чітка практика роботи з новими технологіями. Теорій більш ніж достатньо, все має працювати на практиці заради українських цілей і максимального збереження життів наших солдатів", - наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив нового начальника Генштабу ЗСУ

Зеленський також повідомив, що заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України погодив кандидатури бригадного генерала Володимира Горбатюка - його напрямок - це оперативна робота, робота штабів, планування, управління.

"В кожному штабі мають на сто відсотків розуміти фронт", - наголосив президент.

Також Зеленський затвердив бригадного генерала Олексія Шевченка - його напрямок - це логістика, максимальна якість логістики в нашій армії.

"Бригадного генерала Михайла Драпатого - він відповідатиме за підготовку, якісне тренування наших військових. Увесь реальний досвід бойових командирів, бойових бригад, наших підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій, - увесь цей досвід має бути реалізований для успіху Сил оборони України", - сказав.

Зеленський також провів детальну й широку нараду щодо українського виробництва зброї та боєприпасів.

"Усього того, що ми вже виробляємо і що плануємо до виробництва. Дрони, снаряди для дронів, артилерія та боєприпаси, наша техніка. Окремо - розвиток і забезпечення мобільних вогневих груп. Головком, командувачі, урядовці. Чіткі завдання щодо фінансування, прискорення контрактів. Усе те, що заплановане на рік, буде виконано", - запевнив він.

На сайті офіційного представництва президента України з'явились укази щодо кадрових змін військових.

Затверджені зміни щодо персонального складу Ставки Верховного Головнокомандувача та Ради національної безпеки і оборони України, пише сайт голови держави.

Зараз ви читаєте новину «Продовжується перезавантаження команди - головне зі звернення Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути