Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2021 00:02

Приєднуватися до ЗСУ. Не нагнітати. Не створювати невизначених воєнізованих формувань - головнокомандувач звернувся до українців

Приєднуватися до ЗСУ. Не нагнітати. Не створювати невизначених воєнізованих формувань - головнокомандувач звернувся до українців
Хомчак звернувся до українців. Фото: РБК

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак підтвердив нарощування військ РФ уздовж держкордону і на тимчасово окупованих територіях країни, однак закликав представників влади і місцевого самоврядування не нагнітати ситуацію і не розпалювати панічні настрої в суспільстві.

РФ намагається "в черговий раз випробувати нашу країну на стійкість і готовність дати гідну відсіч агресору, а суспільство - на єдність", звернення Хомчака було опубліковано пресслужбою Генштабу

У подібній ситуації потрібні врівноваженість, виваженість у рішеннях і консолідація зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, територіальних громад для захисту держави.

"В даний час Генеральний штаб прогнозує всі можливі варіанти розвитку ситуації і визначає адекватні шляхи реагування.

Наші розвідувальні структури пильно стежать за характером дій противника і моделюють подальший розвиток обстановки", - підкреслив генерал-полковник.

Він закликав "не зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань". Це, зазначив Хомчак, можуть використовувати пропагандисти для маніпуляцій.

У ВСУ були прийняті всі рішення щодо швидкого розгортання додаткових резервів і необхідних ресурсів у визначений законодавством України спосіб в разі загострення.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що Збройні сили високо цінують патріотизм і героїзм, відданість і безкорисність всіх добровольців і небайдужих громадян за багаторічну підтримку українського війська.

"Звертаюся із закликом приєднуватися до Збройних сил України, поповнювати оперативний резерв і підрозділи територіальної оборони", - підсумував Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Росія воюватиме з Україною, то тільки за програш. І передусім історичний - Зеленський

Сьогодні Україна сильніше і боєздатніше, ніж на початку російської агресії. Важливо відповісти на загрозу зібрано і адекватно: концентрацією всіх патріотичних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Приєднуватися до ЗСУ. Не нагнітати. Не створювати невизначених воєнізованих формувань - головнокомандувач звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути