Ексклюзиви
пʼятниця, 19 травня 2017 15:01

Прикордонники готуються до безвізу

Прикордонники готуються до безвізу
Спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян розповів, чи готові прикордонники до безвізу Фото: РБК-Украина

Чи готові прикордонники до безвізу, розповів спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Насамперед ми повинні були оснастити всі наші пункти пропуску обладнанням для біометричного контролю", - сказав Слободян в інтерв'ю "112UA".

"Щодо нашої інтеграції в європейське поле безпеки - це під'єднати пункти пропуску до баз даних Інтерполу. Ці основні завдання ми виконали вчасно і якісно. Це підтвердили всі комісії ЄС, коли приїжджали, перевіряли готовність України", - зазначив спікер Державної прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали мінімальну суму для перетину кордону

"На даному етапі у нас всі 157 основних пунктів пропуску технічно обладнані для біометричного контролю. Вся необхідна апаратура є як на першій, так і на другій лінії прикордонного контролю. 127 пунктів пропуску підключили до баз даних Інтерполу. Їх менше, тому що на деяких залізничних пунктах у цьому немає необхідності", - пояснив Слободян.

Крім того, речник звертає увагу на нововведення.

"Наприклад, їхатиме сім'я з дитиною: у батьків біометричні паспорти, а у дитини - проїзний документ. Для нас це буде підставою випустити цю сім'ю з країни. Але до країни ЄС з дитиною їм в'їхати не вдасться. Батькам можуть сказати: ви можете в'їжджати, а діти не мають такого права. Для цього потрібно мати біометричний паспорт і для дитини.

Будь-яка країна на в'їзді так чи інакше посилює заходи контролю і фільтрації громадян. Тому дуже велика ймовірність, особливо для громадян, які їдуть до країни ЄС вперше, що їх прикордонники на кордоні ЄС можуть зупинити, щоб з ними поспілкуватися й уточнити мету візиту, уточнити, чи заброньований у них готель, чи є зворотні квитки. Якщо вони їдуть до родичів, де ці родичі проживають, чи можуть вони з ними зв'язатися, чи є у них достатнє фінансове забезпечення. Законодавство кожної країни встановило мінімальний рівень фінансового забезпечення іноземців для перебування в ній. У країнах Євросоюзу в середньому від 50 до 80 євро на добу на людину".

Глава України Петро Порошенко подякував президенту Європарламенту Антоніо Таяні за візову лібералізацію і запросив відвідати Україну.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники готуються до безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути