неділя, 27 липня 2008 14:00

Прихильників Алексія II не пустили на літургію в Києві

Декілька сотень віруючих не пустили на Божественну літургію, яку в неділю зробив Патріарх Московський і всія Русі Алексій II біля пам"ятника князеві Володимиру на Володимирській горі в Києві, повідомляє РІА Новини.

Представники правоохоронних органів пояснили свої дії міркуваннями безпеки, зокрема, загрозою виникнення тисняви біля пам"ятника. Тим часом, за даними агентства, вільне місце для розміщення віруючих на Володимирській горі було.

Люди, вишикувавшись у міліцейського кордону, розгорнули плакати і транспаранти на підтримку духовної єдності Росії і України. Деякі з віруючих, щоб потрапити на літургію, підіймалися на гору з іншого боку, де ухил складає близько 70 градусів. Після літургії відбудеться хресна хода в Києво-печерську лавру.

Нагадаємо, що Алексій II прибув до Києва 26 липня на святкування 1020-ліття Хрещення Русі. В понеділок, день пам"яті святого рівноапостольного князя Володимира, патріарх відслужить літургію в Києво-печерській лаврі, а після богослужіння відбудеться хресний хід з мощами князя Володимира на Дальні печери.

У торжествах з нагоди 1020-ліття Хрещення Русі також бере участь патріарх Костантинопольський Варфоломей. Напередодні президент України Віктор Ющенко звернувся до нього за благословенням своєї ідеї про створення української помісної церкви, проте священнослужитель виступив проти розколу церков.

Зараз ви читаєте новину «Прихильників Алексія II не пустили на літургію в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути