пʼятниця, 10 жовтня 2008 14:13

Прихильники Ходорковського оголосили голодування

Читинські прихильники Михайла Ходорковського оголосили голодування з вимогою до влади звільнити колишнього главу "ЮКОСа" з карцеру, повідомляється на сайті Прес-центру адвокатів Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва.

Нагадаємо, 8 жовтня Ходорковський був поміщений в карцер Читинського СІЗО на 12 діб. На думку адвокатів, причиною покарання Ходорковського стало інтерв"ю, яке письменник Борис Акунін узяв у нього у формі листування і опублікував в журналі Esquire.

В оголошеному голодуванні беруть участь троє членів Забайкальського комітету громадської підтримки Михайла Ходорковського - Марина Сухініна, Марина Савватєєва і Валерій Немеров.

Ходорковський був заарештований в 2003 році, в 2005 його визнали винним у фінансових махінаціях і засудили до восьми років позбавлення волі. У 2007 році Ходорковський був переведений з колонії в СІЗО, де йому і колишньому главі "МЕНАТЕПу" Платону Лебедєву пред"явили нові звинувачення в розкраданні акцій і нафти на суму понад 850 мільярдів рублів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Ходорковського оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути