середа, 06 березня 2019 08:14

Придумали хитрий спосіб ввезення євроблях в Україну

Придумали хитрий спосіб ввезення євроблях в Україну
З'явилася нова схема ввезення авто на єврономерах в Україну. Фото: epravda.com.ua

В Україні власники авто на єврономерах придумали, як обійти розмитнення. Машину реєструють на одній з європейських фірм.

Далі роблять документи, згідно з якими євробляхи перевозять товар для українських компаній. В цьому випадку розмитнення машини не потрібне, повідомляє ТСН.

"Є Стамбульська конвенція, ратифікована Україною, наша країна є учасником. Яка прописує всю процедуру ввезення товару в Україну автомобілями з не українською реєстрацією", - говорить активіст Дмитро Юмаєв.

Поки машини, які вирішили загнати в Україну в обхід закону, стоять на кордоні. Вони зареєстровані на литовську фірму, яка за угодою направила вантаж українській компанії. За словами активістів, нібито громадяни Литви, які володіють транспортом, найняли українців, щоб виконати процедуру.

Митники виявили, що кожна з машин в якості вантажу перевозить коробку паперу, яка не є комерційним вантажем.

"Україна і Литва мають угоду про міжнародні перевезення пасажирів і вантажів. І цією угодою передбачено, що вантажні перевезення здійснюються вантажними транспортними засобами", - повідомив Степан Бочаров, начальник управління організації митного контролю Львівської митниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які найдорожчі авто розмитнили в Україні за останні 3 місяці

За словами юристів, вантаж дійсно можна перевозити тільки вантажними авто. Однак можна скористатися іншою лазівкою: якщо доведуть, що між водіями та литовської фірми не трудові, а цивільно-правові відносини. Тобто працівник може працювати віддалено. Тоді митники змушені будуть пропустити авто.

"Вважаю, що законодавець повинен негайно цю маленьку лазівку в законі закрити, щоб не утворилася велика діра в кордоні, яка і породила ввезення великої кількості євроблях. Формально ця позиція справді не закрита законодавчо", - сказав юрист Олег Мицик.

У Харкові шахраї видавали себе за митних брокерів і обдурили понад сотню містян. За псевдорозмитнення власники євроблях заплатили щонайменше по тисячі доларів, а дехто віддав навіть ключі від автівок. Харків'яни, які потрапили в руки аферистів, боялися не встигнути розмитнити євробляху.

Зараз ви читаєте новину «Придумали хитрий спосіб ввезення євроблях в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути