четвер, 25 грудня 2008 17:24

Придністровська Молдовська Республіка ставить ультиматум Молдові

Придністровська Молдовська Республіка згідна з пропозицією Молдови з демілітаризації, але тільки за умови підписання угоди про постійне перебування в регіоні російських миротворців, повідомив президент невизнаної Придністровської Молдовської республіки Ігор Смирнов у четвер на сесії Верховної Ради Придністров"я.

Смирнов заявив, що "для відновлення атмосфери довіри між сторонами Кішіневу необхідно відмовитися від практики, коли молдовська влада фактично" грабує "економічних агентів Придністров"я", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше повідомлялося, що на зустрічі в середу в Тирасполі президенти Молдови та Придністров"я Володимир Воронін та Ігор Смирнов не змогли досягти домовленості по жодному з основних питань.

Президент Молдови наполягав на визначенні дати відновлення переговорів у форматі "5 +2" (Молдова, Придністров"я, Росія, Україна, ОБСЄ, а також спостерігачі від США і ЄС), однак Смирнов сказав, що "не обов"язково вести переговори в такому форматі".

Смирнов запропонував, щоб парламент Молдови в законодавчому порядку затвердив статус російських миротворців в регіоні до остаточного врегулювання придністровського конфлікту. Воронін ухилився від відповіді на цю пропозицію і наполягав на повній демілітаризації регіону.
Зараз ви читаєте новину «Придністровська Молдовська Республіка ставить ультиматум Молдові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути