Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 16:04

Причиною руйнування шкіл при землетрусі могла бути корупція

Корупція могла стати однією з причин масового руйнування шкіл і лікарень під час землетрусу в китайській провінції Сичуань 12 травня, повідомив міністр житлового будівництва і міського і сільського розвитку Китаю Цзян Вейсінь. Міністр зобов"язався розслідувати причини того, чому школи і лікарні виявилися нездатними протистояти стихії.

Батьки загиблих дітей звинувачують приватні компанії в несумлінності, а місцевих чиновників - в привласненні грошей, призначених для будівельних потреб.

Місцеві ЗМІ публікують знімки, на яких поряд із зруйнованими школами стоять вцілілі будівлі. Інженери пояснюють це тим, що велика частина шкіл і лікарень в провінції побудована до 2000 року, коли широко використовувалися збірні бетонні конструкції, а не стійкіші залізобетонні.

Проте деякі фахівці вказують на те, що багато з вцілілих будівель побудовані з того ж матеріалу і набагато раніше. Причину трагедії вони вбачають не в матеріалах, а в низькій якості будівництва.

Як раніше повідомлялася, за прогнозами китайської влади, загальна кількість загиблих від землетрусу може перевищити 50 тисяч. Руйнівний землетрус магнітудою 7,6-7,9 відбувся на південному заході Китаю вдень 12 травня. Десятки тисяч людей все ще залишаються під завалами, доля багатьох невідома. Від стихії також постраждали провінції Сичуань, Ганьсу, Шеньсі і місто Чунцин, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Причиною руйнування шкіл при землетрусі могла бути корупція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути