субота, 26 липня 2008 20:48

Президентові Сербії загрожують смертю через арешт Караджіча

Велика кількість погроз отримана останніми днями на адресу президента Сербії Бориса Тадіча у зв"язку із затриманням обвинуваченого Гаагським трибуналом у військових злочинах Радована Караджіча, повідомило в суботу бєлградське інформаційне агентство Бета з посиланням на прес-службу президента.

Погрози поступають в основному електронною поштою на адресу прес-служби.

"Ти вже мертва людина, Борис", - йдеться в одному посланні за підписом якогось Небойші Беатовіча з боснійського міста Баня-Лука.

У іншому листі Тадічу написано, що арештом Караджіча президент "підписав собі смертний вирок", а всі, хто видав екс-лідера боснійських сербів, "поплатяться головою".

У листах, за повідомленням прес-служби, присутні і прокляття, і завірення, що президента наздожене "божа кара".

За інформацією бєлградських ЗМІ, подібні погрози у великій кількості зараз отримують глава МВС Івіца Дачіч, спеціальний прокурор з військових злочинів Володимир Вукчевіч і голова Національної ради із співпраці з Гаагським трибуналом Расім Ляїч.

Обвинувачений у військових злочинах під час війни в Боснії та Герцеговині в 1992-1995 роках Караджіч, згідно офіційної версії, був затриманий в понеділок пізно увечері в результаті спецоперації, подробиці якої не розголошуються, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Президентові Сербії загрожують смертю через арешт Караджіча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути