середа, 13 серпня 2014 01:56

Президентський рейтинг Путіна у Росії підскочив до 82%

Президентський рейтинг Путіна у Росії підскочив до 82%
Володимир Путін. Фото: АР

Лише 18% росіян не бачать гідного кандидата на посаду президента своєї країни. Водночас, від 52% до 82% громадян РФ готові віддати на виборах свої голоси за Володимира Путіна.

Такі результати опитування, проведеного соціологами "Левада-Центру", повідомляє "Интерфакс".

Зокрема, згідно з дослідженням, наразі в цілому 18% громадян Росії заявляють про небажання брати участь у виборах або сумніваються в цьому. Стільки ж не бачать для себе гідного кандидата на такий високий пост (18%).

Водночас, соціологи відзначають, що електоральний рейтинг Путіна в Росії з початку року виріс майже вдвічі, і він впевнено здобув би перемогу на президентських виборах, якби вони відбулися в найближчу неділю.

Зокрема, з тих, хто має намір прийти на дільниці, 52% респондентів, відповідаючи на відкрите питання соціологів (без підказки прізвища політиків - ред.), за кого вони будуть голосувати, в першу чергу вказали на Путіна. У січні цей показник становив 29%, у ​​березні - 46%.

Водночас, на таке ж запитання із зазначенням конкретних політиків Путін отримує набагато більше голосів прихильників - 82%.

Разом з тим, за даними дослідження, віддати голоси за лідера КПРФ Геннадія Зюганова на гіпотетичних президентських виборах зараз готові 7% респондентів, за лідера ЛДПР Володимира Жириновського - 5%.

Прем'єр-міністра Дмитра Медведєва виявили бажання підтримати 2%, міністра оборони Сергія Шойгу - 1%, лідера "Справедливої ​​Росії" Сергія Миронова - менше 1%.

Опитування "Левада-Центру" проводилося 18-21 липня за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення серед 1600 осіб старше 18 років у 134 населених пунктах 46 регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Президентський рейтинг Путіна у Росії підскочив до 82%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути