вівторок, 01 грудня 2009 15:20

Президента Сербії судитимуть за розпивання шампанського на стадіоні

Президента Сербії судитимуть за розпивання шампанського на стадіоні
Президент Сербії Борис Тадіч з"явиться сьогодні перед бєлградським міським судом по звинуваченню в "непристойній поведінці" на спортивному заході.

Главі держави, а також міністрові спорту Снежані Маркович-Самарджич, спікерові столичного парламенту Олександру Антічу і президентові Футбольного союзу Сербії Томіславу Караджичу загрожує штраф в розмірі від 30 тисяч до 50 тисяч динарів (від 325 до 550 євро) або 60 днів позбавлення волі.

Кілька тижнів тому президент і його супутники після футбольного матчу збірних Сербії і Румунії підняли келихи шампанського, святкуючи перемогу своєї команди. Серби тоді обіграли гостей з крупним рахунком 5:0 і здобули "путівку" на першість миру.

За цим заняттям всю компанію в VIP-ложі столичного стадіону "Црвена Звєзда" застали вартові порядку і склали протокол. Річ у тому, що розпивання спиртних напоїв на стадіонах до, в час і після змагань тут досить жорстко санкціонується, що, втім, не завжди зупиняє як простих "фанатів", так і високопоставлених політиків.

Президент республіки відмовився від посилань на імунітет, і справа була передана до суду. "Якщо я порушив закон, узявши в руки запропонований келих шампанського, то понесу відповідне покарання, тобто заплачу штраф як будь-який громадянин республіки", - заявив Тадіч.

Слухання у справі, яке в місцевих ЗМІ фігурує під назвою афера "Шампанське", почалося о 11 годині за місцевим часом. Президент має намір особисто з"явитися в зал суду, повідомила його прес-служба, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Президента Сербії судитимуть за розпивання шампанського на стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути